maanantai 7. toukokuuta 2012


Seuraava näkyvä hetki occupy-yhteistoiminnalle on Espanjan 15M:n ja Yhdysvaltojen Occupy-liikkeen koolle kutsuma kansainvälinen toimintapäivä 12. toukokuuta (12M).  

Olemme järjestämässä tuona päivänä Helsinkiin tapahtumaa, johon nyt kutsumme Sinut mukaan osallistumaan.

***

12.5. Tapahtumapäivänä on ohjelmassa:

12:00 Kokoontuminen Paasikiven aukiolle ja avoin mikrofoni. Tuo mukanasi mielenosoituskyltti tai tule askartelemaan sellainen paikan päälle.

14:00 Kulkue ja kevätulva Helsingin keskustassa. Kokeilemme people's micia, johon yhdysvaltalaisvaltaajat ovat joutuneet turvautumaan, kun heiltä on viety mahdollisuus käyttää äänentoistoa. Tuomme erilaisin tavoin esiin yhteiskuntamme epäkohtia ja ratkaisuja niihin. Haastamme myös ohikulkijat osallistumaan tähän keskusteluun.

16:00 Kerääntyminen Kansalaistorille ja jakautuminen työryhmiin. Tähän mennessä mukaan ilmoitettuja työryhmiä ovat degrowth, kasvatus & koulutus, työelämä, veroparatiisitalous ja Torikokouksen leviäminen kaupunginosiin.

18:00 Torijuhlat Kansalaistorilla. Esiintymässä Cry§tyler, Teemujazz, Kirjokansi, Wety & U-Boat, Mindman ja Jontti. Esiintyjien jälkeen suunnitelmissa vapaata jamittelua - ota mukaan oma instrumenttisi!

***

Vaikka yhteiskunnan suunta tuntuisi toivottomalta, yhteistoiminnalla sitä on mahdollista muuttaa. Liity mukaan maailmanlaajuiseen valtausaaltoon ja tule tekemään tuota muutosta! Tule mukaan torikokoukseen ja kerro mihin suuntaan itse yhteiskuntaa kehittäisit. Tule tapaamaan muut, yhdistä voimasi heidän kanssaan ja hanki into toimia!

______________________________________________________________


Mikä occupy?

Vuosi 2011 jäi historiaan Pohjois-Afrikan kansannousuista ja valtaisat mittasuhteet saavuttaneesta valtausaallosta, joka Espanjan demokratia-mielenosoitusten ja torivaltausten (15M) sekä Yhdysvaltojen Occupy-liikehdinnän innoittamana levisi kaikille mantereille.

Lokakuussa liikehdinnän aallokko saapui myös Suomeen, kun 11 eri paikkakunnalla osallistuttiin Espanjan demokratialiikkeen koollekutsumaan maailmanlaajuiseen toimintapäivään (15.O). Tuona päivänä sadat tuhannet ihmiset ympäri maailmaa kerääntyivät kaupunkien toreille ja aukioille osoittamaan vastalauseensa vallitsevaa yhteiskunnan tilaa ja kehityssuuntaa kohtaan ja kehittämään niille vaihtoehtoja. Tuosta päivästä sai alkunsa myös mielenosoitus- ja valtausliikehdinnän täkäläinen versio, torikokous. Yhtäjaksoisesti jatkuneista suomalaisista kokouksista pitkäaikaisin on edelleen käynnissä Helsingissä makasiinien raunioilla.

Lisätietoa:

http://torillatavataan.wordpress.com/
http://www.scoop.it/t/15m-suomi


Tietoa tapahtumista muilla paikkakunnilla:

Joensuu: http://torillatavataan.wordpress.com/category/joensuu/
Jyväskylä: http://kompassinayttaasuunnan.wordpress.com/
Tampere: https://www.facebook.com/events/283071511769621/?ref=ts
Turku: http://torillatavataan.wordpress.com/category/turku/
Vantaa: https://www.facebook.com/events/147932018637293/

http://occupyvideos.org/
http://www.occupytogether.org/
http://www.democraciarealya.es/
http://international.democraciarealya.es/
http://occupywallst.org/
http://takethesquare.net/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.